środa, 19 stycznia 2011

Buritto




10 naleśników
1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
puszka fasoli czerwonej
puszka kukurydzy konserwowej
fix słodko-kwaśny w proszku
sos w słoiku meksykański
10dag żółtego sera
10łyżeczek koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, vegeta
Zeszklić cebule i dodać mięso mielone. Dusić ok15min. Dodać fasolę, kukurydzę, fix oraz sos w słoiku. Odparować, żeby było gęste. Doprawić do smaku. Kiedy ostygnie zawijać po ok.2łyżki farszu na 1  naleśnik tak, żeby sklejenie było na górze. Posmarować sklejone miejsce koncentratem pomidorowym, posypać startym żółtym serem i zapiekać ok,30min.Podawać z sałatką najlepiej z kapusty pekińskiej.
Sałatka z kapusty pekińskiej:
1 mała kapusta pekińska
majonez
śmietana
czosnek
sól
Kapustę pokroić w paski. Zrobić sos z majonezu i śmietany oraz dodać przeciśnięty przez praske czosnek.Doprawić solą.Wymieszać z kapustą i odstawić na 1/2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz